Főoldal‎ > ‎Desszertek‎ > ‎

Zserbó Margit módra

Hozzávalók

1/2 kg liszt
1 csomag Rama
3 db tojás sárgája
8 dkg porcukor
1 dkg élesztő
1 dl tej
1 mokkáskanál szódabikarbóna

Töltelékhez
7 dl barack lekvár
25 dkg kristálycukor
25 dkg darált dió
Tetejére
10 dkg porcukor
1 evőkanál kakaó
3 evőkanál víz
2 dkg vaj

 

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrni és 4 cipót készíteni belőle. Vékonyra kinyújtani a cipókat. A kinyújtott lapokat barack lekvárral megkenni, a cukros diót rászórni és egymásra helyezni. Közepes hőmérsékletű sütőben megsütni. A porcukrot és a kakaót a vízzel felfőzni, addig amíg a víz el nem párolog. Cukrosodáskor beletenni a vajat. A vajat csak belekeverni kell, de nem főzni. Melegen ráönteni a kihűlt tésztára.